Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Can Leandro Pampolut

Can Leandro Pampolut

€15,25
71 op voorraad
Pampolut staat voor olifanten oren in het Valenciaans dialect. Maar werd ook als bijnaam op de velden gebruikt wanneer iemand niet goed luisterde.
1-3 dagen
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Beschrijving

De Merseguera is een historische druif in Valencia, Utiel-Requena en Alicante. De meeste Mersegueras zijn meestal saai geweest. Maar Can Leandro toont ons wat je ermee kan doen. Pampolut staat voor olifanten oren in het Valenciaans dialect. Maar werd ook als bijnaam op de velden gebruikt wanneer iemand niet goed luisterde. De wijnstok heeft abnormale grote bladeren vandaar de verwijzing. De Pampolut stamt voort uit een single vineyard en levert superieure druiven. Geografisch bepaald, door isolement, de extra aandacht door zijn uniekheid. De wijnstokken bevinden zicht op 450m hoogte. Op de wijngaarden kan je de oude bush vines terugvinden die op arme kalkrijke bodem met kiezels/keien groeien. Na de gisting, rijpt de wijn nog een 4-tal maanden op gebruikte Franse eik. De wijn ondergaat ook op regelmaat een batonnage, hierdoor wordt deze voller en ronder. Een lichte klaring en filtering.
De geurige kruiden, het vers fruit, de verwelkte bloemen vertalen zich in een expressieve neus. De wijn is smaakvol, kruidig, fruitig, evenwichtig en kent een aangename evolutie in de mond.

Een heerlijke wijn waar je mee voor de dag kan komen.

 

Vivino 3.9/5.0