Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel El Choclatero tinto

El Choclatero tinto

€8,99
66 op voorraad
El choclatero tinto
60% Grenache, 20% Tempranillo, 20% Cabernet Sauvignon. Kersen rode wijn met paarse reflecties. Deze harmonieuze rode wijn heeft tonen van rode bessen en viooltjes op de neus. De smaak is zacht en fruitig, het zuur is goed geïntegreerd
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Beschrijving

Wat doet een drukke Fransman in Spanje? Heel eenvoudig: hij loopt op oude paden, kijkt uit de doos en maakt wijn! Van de zuidwestelijke Franse leverancier LIONEL OSMIN staan ​​bijvoorbeeld twee Spaanse wijnen van de lijn EL CHOCOLATERO op het menu. Zowel intens, diep, vlezig, kruidig ​​en vol rood met een dichte geur van zure kersen, cacao en chocolade.

De lijn is een eerbetoon aan de Spaanse grootvader van Lionel Osmins, de zoon van een chocolatier uit Badules - een dorp op slechts enkele kilometers van Cariñena. Wegens zijn grote liefde verhuisde zijn grootvader naar de andere kant van de Pyreneeën, naar Frankrijk. Daar stichtte hij zijn gezin, waarvan Lionel Osmin komt.

De DO Cariñena wordt beschouwd als de oudste wijnbouwregio in Spanje. "El vino de las piedras", de "wijn uit de stenen" wordt daar gezegd, omdat de wijngaarden tussen de Pyreneeën en de rivier de Ebro eruitzien als oases in het droge en stenige landschap, dat een landklimaat heeft. Lionel Osmin is lang  geïnteresseerd geweest in een partner uit deze regio. En hij zou zo dicht mogelijk bij de familie Baduli moeten komen. Hij vond deze partner in de coöperatie San Valero. De Tinto is afkomstig van ongeveer 20 jaar oude wijngaarden, die op 600 meter hoogte liggen. De druiven worden met de hand geplukt en gerijpt in stalen tanks. 

Als u de wijnen van LIONEL OSMIN direct koopt, hebt u de mogelijkheid om ze aan te vullen met de Spaanse lijn EL CHOCOLATERO.