Een Amarone della Valpolicella is een krachtige, volle en elegante wijn gemaakt van deels ingedroogde druiven. Monte la Parte is vernoemd naar de wijngaard waar de 6 druivensoorten worden verbouwd: Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara, Oselata en Croatina. Het natuurlijke drogingsproces in de kelder, uitgehouwen in krijtrotsen, duurt zo'n 3 maanden. Tijdens dit indroogproces wordt het sap verminderd met 35%. Na de langzame fermentatie van 1 maand wordt de wijn voor minstens 5 jaar gerijpt in Frans eikenhouten barrels. Nadien nog een jaar rijping op de fles voordat de wijn wordt verkocht.
De wijn biedt herkenbare smaken als kersen, bessen, frambozen, pruimen, rozijnen, mint en een beetje eucalyptus. Zijdezachte tannines, elegantie en complexiteit zijn kenmerkend voor deze Amarone. Wat een juweeltje is dit! Echt een top Amarone.
Harold Hamersma geeft deze Amarone maar liefst een 9,5 !!!!
Vivino: 4.5/5.0