Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel The Boss

The Boss

€12,50
niet op voorraad
Top Prosecco van Ferro 13. Een topper van een bubbel!
1 - 3 weken
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Beschrijving

Ferro 13 is een heel innovatief project van 5 jonge passionele Italiaanse wijngekken met heel veel creativiteit. Met zorg voor de oorsprong van de druiven en hun typiciteit hebben ze verschillende wijnen gemaakt in monocépages, enkel van Italiaanse oorsprong. The Boss is zoals ze zelf omschrijven "The leader of the gang, the vision of five friends..."

En met deze prosecco slaan ze spijkers met koppen. Gemaakt van 85% Glera druiven uit de heuvels van Treviso (100 meter boven de zeespiegel) is deze prosecco heel typisch afgewerkt als extra dry, wat zoveel wil zeggen als niet te brut maar zeker ook niet demi-sec (zowat tussen in). De druiven worden manueel geplukt op verschillende momenten tussen half september en eind oktober. Op die manier is het mogelijk om met eenzelfde druif verschillende structuren van smaken toe te voegen. Ook neemt men veel tijd voor het "bubbelproces". Tot 70 dagen kan het duren. Op die manier ontwikkelt zich een veel fijner bubbeltje.

Doelbewust hebben ze ook gekozen om enkel druiven te gebruiken van eenzelfde wijnjaar (is bij andere meestal niet het geval).

Vivino rating: 4,5/5,0