Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Veuve Clicquot Rich

Veuve Clicquot Rich

€64,25 €56,50
niet op voorraad
Champagnehuis Veuve Clicquot heeft ten bate van een boozy voorjaar 'Rich' gemaakt, een champagne speciaal voor mixologie - voor cocktails, dus.Een heerlijke zomer champagne.
Beschrijving

Champagnehuis Veuve Clicquot heeft ten bate van een boozy voorjaar 'Rich' gemaakt, een champagne speciaal voor mixologie - voor cocktails, dus.

Rich - niet te verwarren met Vintage Rich - bestaat uit 45% Pinot Noir, 40% Meunier en 15% Chardonnay en heeft een dosage (toegevoegde suiker) van 60 gram per liter, wat zelfs in de Doux-categorie (50+) erg hoog is.
Je drinkt Rich dan ook niet neat. Veuve Clicquots keldermeester Dominique Demarville kreeg de opdracht deze champagne te ontwerpen om de jongere generatie in cocktailvorm kennis te laten maken met champagne. De ontwikkeling daarvan liet even op zich wachten: Esquire is ingefluisterd dat Demarville ‘de eerste paar vergaderingen’ de hakken flink in het zand had gezet - champagne mixen is tenslotte een faux pas - maar na twee jaar ontwikkelen en (minimaal) drie jaar rijpen is Rich dan eindelijk daar.

 

Tip: experimenteer met vers fruit

Veuve RICH is speciaal gecreëerd voor het combineren met een selectie ingrediënten. Ananas, het zest van een grapefruit schil, komkommer, paprika of thee versterken de signature tonen van de wijn. Je maakt het geheel af door flink er wat ijsblokjes bij te voegen.

Zo maak je een perfecte RICH

  • Vul een groot wijnglas met flink wat ijsblokjes
  • Voeg één van de eerder genoemde ingrediënten toe
  • Schenk de gekoelde Veuve Clicquot Rich in het glas

Cheers!